Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν αποδίδει το πρόγραμμα της τρόικας στην Ελλάδα, λέει ο Ρέγκλινγκ του EFSF

«Xαμηλότερο βιοτικό επίπεδο» για τους Έλληνες


«Ειδική περίπτωση η Ελλάδα» ανέφερε ο επικεφαλής του EFSF
«Ειδική περίπτωση η Ελλάδα» ανέφερε ο επικεφαλής του EFSF (Φωτογραφία: Reuters )
Φρανκφούρτη
Την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν αποδίδει ανέφερε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, λέγοντας πως η Αθήνα ίσως δεν μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές στον προβλεπόμενο χρόνο και οι Έλληνες μπορεί να χρειαστεί να δεχθούν μείωση του βιοτικού τους επιπέδου.

H στρατηγική της τρόικας, προσέθεσε ο Ρέγκλινγκ, φαίνεται πάντως να λειτουργεί στην Ιρλανδία -τα χειρότερα για την οποία «πέρασαν»- και την Πορτογαλία.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Ρέγκλινγκ χαρακτήρισε την Ελλάδα «ειδική περίπτωση».

«Ο στόχος των προγραμμάτων (ΕΕ και ΔΝΤ) είναι σαφής, να αγοραστεί χρόνος» είπε ο επικεφαλής του EFSF. «Αυτό λειτουργεί στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, αλλά δεν λειτουργεί ακόμη στην Ελλάδα» υπογράμμισε.

Ο Ρέγκλινγκ εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές στον προβλεπόμενο χρόνο και πως οι πολίτες της μπορεί να δουν το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται. Όσον αφορά δε ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης στην Αθήνα, σημείωσε πως «εξαρτάται από τις κινήσεις στην Ελλάδα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: