Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται πρόσθετα μέτρα- Βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ


newpost.gr
Έρχονται πρόσθετα μέτρα- Βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ
Μετά τις εξαγγελίες Βενιζέλου και τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προκύπτουν δύο σημαντικά ερωτήματα για την κυβέρνηση.

Το πρώτο είναι αν φτάνουν τα μέτρα για να καλύψουν τη διαφορά στο έλλειμα και να ξαναφέρουν την τρόικα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, κοντολογίς αν διασφαλίζουν την καταβολή της 6ης δόσης. Η απάντηση σε αυτό είναι μάλλον όχι, τα 1,7 δις που απέχουν οι εκτιμήσεις της τρόικας από εκείνες της κυβέρνησης δεν καλύπτεται από τα μέτρα, που πολύ δύσκολα θα έχουν δημοσιονομικό όφελος μέσα στο 2011 και αν έχουν θα είναι πολύ μικρό. Άρα τα μέτρα δεν φτάνουν χρειάζονται και πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις.

Το δεύτερο ερώτημα έχει σχέση με το αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα τα στηρίξει. Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες ότι για το μισθολόγιο στο δημόσιο θα έρθει νομοθετική παρέμβαση. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα την υπερψηφίσει χωρίς απώλειες, η κυβέρνηση μπορεί να σκοντάψει σε αυτό το νομοσχέδιο, όπως μπορεί να σκοντάψει και στο νομοσχέδιο για τα ταξί στους βουλευτές της. Ήδη πολύ δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι η Τόνια Αντωνίου θα ψηφίσει υπέρ του νόμου Ραγκούση και υπάρχουν και άλλοι διαφωνούντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: