Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αρση ασυλίας για τρεις του ΠΑΣΟΚ

Για Αθανασιάδη, Ζούνη και Οικονόμου


http://img.protothema.gr/49DC46978E56D32819F09DA25146DC85.jpg
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κ. Αλέκου Αθανασιάδη, κυρίας Πέμυς Ζούνη και του κ. Θανάση Οικονόμου αποφάσισε η Βουλή κατόπιν ονομαστικής μυστικής ψηφοφορίας. Να σημειωθεί ότι τόσο η κυρία Ζούνη όσο και ο κ. Οικονόμου με παρέμβαση ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους. Αναλυτικά,

- Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Αθανασιάδη – ο οποίος κατηγορείται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση – ψήφισαν 186 βουλευτές. Κατά ψήφισαν 17 και 7 παρών.

- 153 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της κας Ζούνη – εναντίον της οποίας είχε προσφύγει η εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ)– όταν ήταν μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού της Αθήνας. Η κυριά Ζούνη ζήτησε από την Βουλή να εγκρίνει την άρση της ασυλίας της παρά το γεγονός ότι η ΑΕΠΙ έχει ήδη παραιτηθεί από την προσφυγή. Κατά ψήφισαν 50 και 7 παρών.

- Για την άρση της ασυλίας του κ. Θανάση Οικονόμου – ο οποίος κατηγορείται για παράβαση υγειονομικής διάταξης σχετική με την επαγγελματική του δραστηριότητα (περισσότερα τραπεζοκαθίσματα από τα προβλεπόμενα) ψήφισαν 186 βουλευτές. Ο κ. Οικονόμου ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, ώστε να λογοδοτήσει στο δικαστήριο, δεδομένου ότι η κατηγορία δεν αφορά στα βουλευτικά του καθήκοντα αλλά στην επαγγελματική του δραστηριότητα. Κατά της άρσης ψήφισαν 17 και 7 παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: