Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ντου στο Πεντάγωνο από απόστρατους!

Πρωτοφανές περιστατικό...


http://img.protothema.gr/6A59280F00C6AC6E9C93E9A51EEDA15D.jpg

Αποχώρησαν οι 300 απόστρατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι εισέβαλαν πριν από λίγο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάνοντας «γυαλιά καρφιά» το κτήριο, σπάζοντας τις τζαμαρίες και καταστρέφοντας ολοσχερώς την κεντρική είσοδο.

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην πτέρυγα του Πενταγώνου, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού συναντήθηκαν με τον αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος ανέφερε στους αγανακτισμένους απόστρατους ότι η εικόνα που παρουσιάζουν δεν είναι σωστή.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζαν συνθήματα εναντίον του κ. Πάνου Μπεγλίτη, ζητώντας την παραίτηση τόσο του υπουργού αλλά και των αρχηγών των γενικών επιτελείων, αρνούμενοι πεισματικά να βγουν έξω από το Πεντάγωνο.

Είναι άγνωστο με ποιον τρόπο οι ομάδες των αποστράτων κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό ασφαλείας και να εισβάλουν στο Πεντάγωνο. Προηγουμένως, ενώσεις αποστράτων έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Μεσογείων έξω από την κεντρική είσοδο του Πενταγώνου.

Από τη Βουλή όπου βρισκόταν την ώρα που οι ομάδες των αγανακτισμένων αποστράτων εισέβαλαν στο Πεντάγωνο, ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για αθλιότητες οι οποίες θα παταχθούν. "Ζητώ απ' όλα τα κόμματα και κυρίως απ' την αξιωματική αντιπολίτευση να επικοινωνήσουν μαζί τους και να ζητησουν να αποσυρθούν", είπε ο κ. Μπεγλίτης αποδίδοντας εμμέσως τους αποστράτους στην επιρροή της ΝΔ.

"Δεν έχουν ειδικά προνόμια, δεν δικαιούνται στο όνομα της στρατιωτικής ιδιότητας να παραφέρονται και να λειτουργούν αντιδημοκρατικά", πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας από το βήμα της Βουλής και προειδοποίησε αυστηρά ότι "αν δεν αποχωρήσουν άμεσα, θα δώσω εντολή να βγουν έξω με τη βία...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: