Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κόντρα στη Βουλή για την απόφαση Μπεγλίτη να γίνει γραφείο παραπόνων στρατού στο ΥΠΕΘΑ

«Παρακάμπτεται η ιεραρχία» λέει ο ΛΑΟΣ

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης
Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μετά την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ότι θα δημιουργηθεί στο υπουργείο υπηρεσία υποβολής παραπόνων των μελών των ενόπλων δυνάμεων, διαδικασία που φέρονται να έχουν καταδικάσει οι ενώσεις των αποστράτων.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Θ.Πλεύρης, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του στην προοπτική παράκαμψης της ιεραρχίας εκ μέρους των μελών των ενόπλων δυνάμεων στις όποιες αναφορές τους στην πολιτική ηγεσία.

«Η ελευθερία του στελέχους των ενόπλων δυνάμεων και η δυνατότητα ανάπτυξης της προσωπικότητάς του θα πρέπει να γίνεται με όρους ιεραρχίας. Να γίνεται αρμοδίως. Η διαφωνία μου δεν εκφράζεται στο ότι πάτε να κάνετε κάτι μικροκομματικό (στ' αλήθεια δεν το πιστεύω), αλλά στο ότι ο πολιτικός προϊστάμενος δεν θα πρέπει να έχει σχέσεις με κομμάτι των αξιωματικών, αν δεν έχει προηγουμένως εξαντληθεί η ιεραρχία» είπε ο κ.Πλεύρης.

Για «κατασκευασμένο θόρυβο» έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας. «Σέβομαι απόλυτα τους αποστράτους και την συνεισφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις την περίοδο της θητείας τους, δεν αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα σε κανέναν, όντας συνταξιούχος, να θέλει να έχει άποψη επί παντός επιστητού για την λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων. Είναι συνταξιούχοι οι απόστρατοι - όπως είναι και πολλοί άλλοι κλάδοι εργαζομένων στην Ελλάδα» είπε.

Και πρόσθεσε: «Ο ομφάλιος λώρος που προσπαθούν κάποιοι να συντηρήσουν με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, θα πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι. Σας καλώ να περιηγηθείτε στα blogs και να δείτε τι γράφουν οργανώσεις αποστράτων γι' αυτήν την χρονική περίοδο. Δεν θα επιτρέψουμε καμία διείσδυση - και θα υπάρξει εκδημοκρατισμός και εκσυγχρονισμός με νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρω στη Βουλή» ανέφερε ο υπουργός.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «η πειθαρχία και η ιεραρχία σε καμία περίπτωση δεν υπονομεύονται». Αντιθέτως, όπως είπε, «θέλουμε προσωπικότητες, διανοούμενους στρατιωτικούς που να λένε την άποψή τους και να την υπερασπίζονται για το καλό της Ελλάδας και των ενόπλων δυνάμεων». Υπογράμμισε, δε, ότι «όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί είναι επώνυμες και ελέγχονται, είτε τις κάνουμε αποδεκτές, είτε όχι».

Σε ό,τι αφορά την άσκηση «Παρμενίων», ο κ.Μπεγλίτης διέψευσε τα δημοσιεύματα περί αναβολής της άσκησης είτε λόγω οικονομικών δυσχερειών, είτε λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στους επαγγελματίες οπλίτες, διευκρινίζοντας, όμως, πως η αξιολόγησή τους κατά την μονιμοποιήση τους θα είναι αυστηρή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: