Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ανέκρουσε πρύμναν ο Αριντς για το περιεχόμενο της συνομιλίας Παπανδρέου - Ερντογάν

«Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν»

Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του με αφορμή τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ
Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του με αφορμή τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αγκυρα, Τουρκία
Μετά τις αντιδράσεις της Αθήνας για τις δηλώσεις του σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας Παπανδρέου - Ερντογάν, με αφορμή την κυπριακή ΑΟΖ, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως οι εκφράσεις του παρερμηνεύτηκαν.

«Ορισμένες εκφράσεις μου στη συνέντευξη που παραχώρησα νωρίτερα, βλέπω ότι έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Αρίντς σημειώνει ότι έχει διαβάσει «προσεκτικά» τη σχετική δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλίου Μόσιαλου και παρατηρεί: «Σκοπός μου ήταν να αναφερθώ στη στάση της Τουρκίας, να δείξω σε πόσο καλό και φιλικό κλίμα έγινε η συνομιλία και να υπογραμμίσω αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας».

«Φυσικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε κατά τη συνομιλία τις δικές του θέσεις» λέει ο Αρίντς και συνεχίζει: «Βλέπω ότι ορισμένες εκφράσεις μου από τη συνέντευξη που έδωσα, έχουν προκαλέσει δυστυχώς, παρερμηνείες.

»Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι χώρες, έχει προφανή σημασία, να μην δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες» καταλήγει ο τούρκος αντιπρόεδρος.

Η αντίδραση της Αθήνας προκλήθηκε από τη δήλωση του τούρκου αντιπροέδρου, ο οποίος αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν ο Γ.Παπανδρέου με τον Τ.Ερντογάν, υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε: «Μπορείτε κι εσείς να κάνετε έρευνες αρκεί να μην προκληθεί ένταση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: