Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ερντογάν ναρκοθετεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια, λέει η ΝΔ

Με αφορμή τις δηλώσεις του στα Σκόπια

Οι δηλώσεις Ερντογάν για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προκάλεσαν την οργή της ΝΔ
Οι δηλώσεις Ερντογάν για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προκάλεσαν την οργή της ΝΔ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Για ναρκοθέτηση του πλαισίου σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων κατηγορεί η ΝΔ τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή δηλώσεις του στα Σκόπια σε βάρος της Ελλάδας σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια χαρακτήρισε «ακατανόητη και άδικη θέση της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας» προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι «η θέση της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη διεθνή νομιμότητα και ταυτίζεται εξ'ολοκλήρου με την μία και μοναδική ιστορική αλήθεια».

Ο κ.Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι «ο κ.Ερντογάν έσπευσε να εκμεταλλευτεί την επίσημη επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ για να δείξει για μια ακόμα φορά, πως εννοεί τη σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι με τα όσα δήλωσε έδειξε «πως αντιλαμβάνεται τη γενικότερη στάση της χώρας του απέναντι στους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πόσο σέβεται τις ιστορικές παρακαταθήκες των λαών».

Ο κ.Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε αυτονόητο το ότι τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις «ναρκοθετούν το πλαίσιο σταθερότητας, ασφάλειας, ειρηνικής συνύπαρξης και αρμονικής συνεργασίας των λαών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: