Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αντιδράσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Βενιζέλου

Πυρ ομαδόν

Το κόμμα του Περισσού καλεί σε μαζική διαδήλωση την Τετάρτη
Το κόμμα του Περισσού καλεί σε μαζική διαδήλωση την Τετάρτη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουν λόγο για εκβιασμό από την κυβέρνηση, ενώ ο ΛΑΟΣ εκτιμά ότι ο υπουργός Οικονομικών «ομιλεί κάτω από μεγάλο στρες».

«Στον ωμό εκβιασμό, στις απειλές και στη νέα πρόκληση στους άνεργους και στους μισθωτούς που εκτόξευσε η κυβέρνηση, ο λαός έχει χρέος να μην υποκύψει» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

»Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ. Την κρίση και το χρέος τα δημιούργησε η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, ο καπιταλισμός».

»Όλοι στο Σύνταγμα την Τετάρτη ενάντια στα χαράτσια. Οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, το γραφείο Τύπου του κόμματος σχολίασε: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών προφανώς κινείται και ομιλεί κάτω από μεγάλο στρες».

»Μερικά από αυτά τα οποία λέει δεν αντέχουν σε πολιτική ανάλυση, αλλά σε ανάλυση άλλων ειδικοτήτων» κατέληξε.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση εγκαλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, έχει το θράσος να ενοχοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες με σκοπό να μετακυλήσει σε αυτούς την ευθύνη της καθολικής αποτυχίας της μνημονιακής πολιτικής της».

«Δεν πάει άλλο. Πρέπει να φύγουν τώρα. Είναι επικίνδυνοι. Διέξοδος υπάρχει και περνά μέσα από τους ενωτικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας» καταλήγει.

Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων, τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Τσιρώνης σχολίασε: «Το κλίμα πανικού που επέβαλε η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά το Σαββατοκύριακο, για να εκβιάσει την μείωση των κοινωνικών αντιστάσεων, στην πράξη παγώνει την αγορά και πλήττει βάναυσα την αξιοπιστία της χώρας».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: