Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν εκβιαζόμαστε από κυβέρνηση ή τρόικα» είπε η Παπαρήγα μετά την επικοινωνία με Βενιζέλο

«Δεν υποκύπτουμε στα διλήμματα»

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Για εκβιαστικό δίλημμα, στο οποίο το ΚΚΕ «δεν θα υποκύψει», κάνει λόγο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

«Εν ολίγοις ο κ. Βενιζέλος μου είπε ότι μπαίνει σε κίνδυνο, όπως λέει ο ίδιος και όπως λέει το Ecofin, να μην υπογραφεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου που έγινε στα πλαίσια της ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα απολάμβανε ένα μεγάλο πακέτο εθνικής τάχα σωτηρίας. Η κατάσταση σηματοδοτείται ως πολύ άσχημη σε σχέση με την εξέλιξη της κρίσης στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία».

«Μου είπε ότι τα πράγματα είναι αδιέξοδα» συνέχισε η Αλ.Παραρήγα, «γιατί πια δεν είναι ζήτημα μιας δόσης, αλλά είναι ζήτημα ολόκληρου του πακέτου και όταν τον ρώτησα τι ακριβώς ειπώθηκε και ποια ήταν η αφορμή του αναμενόμενου για μας εκβιασμού, μου απάντησε ότι συνειδητοποίησαν στο ΕΚΟΦΙΝ ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να καταβάλει τα τέλη, τα χαράτσια, που μας φέρνει η εφορία και η ΔΕΗ για τα ακίνητα, ότι έχουν πληροφορίες ότι ξεσηκώνεται αντίδραση και γι’ αυτό γίνεται ένας τέτοιος εκβιασμός.

«Του απάντησα ότι είναι δικό της θέμα της κυβέρνησης αν νοιώθει εκβιασμένη ή όχι και τι θα κάνει, αλλά ότι ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εκβιαστούμε» ανέφερε η ΓΓ του ΚΚΕ.

«Ούτε βήμα πίσω δεν πρέπει να κάνουμε σε ό,τι έχουμε χαράξει και ό,τι έχουμε αποφασίσει και την Τετάρτη στις 21 του μήνα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας πρέπει να δοθεί η απάντηση» συνέχισε η Αλ.Παραρήγα.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε επίσης πως «δεν είναι πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός δέχεται έναν αισχρό εκβιασμό», λέγοντας πως η κυβέρνηση είναι «συγγενολόι της τρόικα, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν μας ενδιαφέρουν οι εκβιασμοί ανάμεσα στα συγγενολόια».

Αναφέρθηκε δε στα «παραδοσιακά και πιο γνωστά εκβιαστικά διλήμματα» όπως είπε, «το Καραμανλής ή τανκς; ή ΠΑΣΟΚ ή ανοίγει η Μακρόνησος».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: