Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν ανακοινώσεις!

Απίστευτη ατολμία - Kρύβουν τα νέα μέτρα


http://img.protothema.gr/AB7AE3CB15331D1AAC6C5A35F257BC2D.jpg
Πρωτοφανή ατολμία επιδεικνύει η κυβέρνηση σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνική κοινωνία και ελληνική αγορά είναι ανάστατες από το απίστευτο στρίμωγμα της χώρας από τους εταίρους και από τους δανειστές της.

Αντί συγκεκριμένων ανακοινώσεων, οι οποίες θα βοηθούσαν την αποκατάσταση, στο βαθμό που είναι δυνατό, της ηρεμίας και της αποφυγής ακραίων αντιδράσεων από τους πολίτες το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος γνωστοποίησε, μετά την πολύωρη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ότι το πλαίσιο των αποφάσεων της συνεδρίασης θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με την τρόικα και, εν συνεχεία, η κυβερνητική επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για καθαρό πλαίσιο αποφάσεων που εξυπηρετεί τόσο την αποφυγή της χρεοκοπίας όσο και την παραμονή της χώρας στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν, τουλάχιστον για το 2011 μέτρα από αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί, προαναγγέλλοντας πάντως, νέες περικοπές στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2012 οποίος τελεί υπό διαμόρφωση.

Ως άξονες των αποφάσεων ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είναι:

- Να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους

- Να πετύχουμε το ταχύτερο δυνατό πρωτογενή πλεονάσματα

- Να προωθήσουμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιτρέψουν στη χώρα να γίνει παραγωγική και ανταγωνιστική.

Απαντώντας, τέλος σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας και επεσήμανε ότι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν και οι Έλληνες πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: