Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Υπέρ των αλλαγών, κατά του μνημονίου, τάσσονται οι πολίτες

Το πρώτο γκάλοπ μετά το καλοκαίρι


(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά κατά του μνημονίου που τις επιτάσσει τάσσονται οι Έλληνες, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά το καλοκαίρι που διενήργησε η Κάπα research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Μικρό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ, αλλά τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, προβάδισμα 0,6% δίνει στη ΝΔ η δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,3%, η ΔΗΣΥ2,2% , το Άρμα Πολιτών 2,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%.

Το 56,2% επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Προβάδισμα 5,1% στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real news. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7% και το ΠΑΣΟΚ 18,6%.

Οι ερωτηθέντες συμφωνούν με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είτε πριν από τις εκλογές (52,1%), είτε μετά από εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία (56,4%).

Προβάδισμα 4,8% έχει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 17,4% του δείγματος, η ΝΔ 22,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%.

Το 55% διαφωνεί με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές ενώ το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: