Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Υπό συζήτηση η μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών στην ελληνική διάσωση, λέει ο Σόιμπλε

«Να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά»

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών (δεξ.) ανέφερε μετά το Eurogroup πως οι προϋποθέσεις της 21ης Ιουλίου «μπορεί να μην ισχύουν πια και να πρέπει να προσαρμοστούμε»
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών (δεξ.) ανέφερε μετά το Eurogroup πως οι προϋποθέσεις της 21ης Ιουλίου «μπορεί να μην ισχύουν πια και να πρέπει να προσαρμοστούμε» (Φωτογραφία: Reuters )


Λουξεμβούργο
Αύξηση της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο διάσωσης εξετάζει η Ευρωζώνη, όπως επιβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Τρίτη.

Το Eurogroup θα πρέπει να εξετάσει εάν ισχύουν ακόμα οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες έγινε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, είπε ο Σόιμπλε σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη τoυ Eurogroup.

«Μπορεί να μην ισχύουν πλέον, και να πρέπει να προσαρμοστούμε» ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας, σύμφωνα με το Reuters, πως οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα πρέπει να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά μίας υψηλότερης περικοπής χρέους για τους δανειστές της Ελλάδας.

Το Βερολίνο πιέζει τους ομολόγους του στην ευρωζώνη να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν μία νέα τραπεζική κρίση, θέμα το οποίο συζητήθηκε εντατικά στο Εurogroup μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του Γερμανού υπουργού.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε επίσης πως συμφωνήθηκε όλοι οι υπουργοί να προετοιμάσουν έως την επόμενη σύνοδο αναφορά για την κατάσταση των τραπεζών τους και τα μέτρα προστασίας που προτίθενται να λάβουν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: