Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

«Μαύρη Βίβλος» της διετίας ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ


newpost.gr
«Μαύρη Βίβλος» της διετίας ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ
Τη «μαύρη βίβλο» της διετούς διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ανήμερα της επετείου της εκλογικής νίκης Παπανδρέου του 2009.

Υπό τον γενικό τίτλο «ο έλεγχος της οικονομίας έχει χαθεί», ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα, αποφεύγοντας πάντως παρά τις ερωτήσεις, να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη λέξη χρεοκοπία.

«Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας, την κατάρρευση της ψυχολογίας της αγοράς, την απουσία της αναπτυξιακής διάστασης και των αποκρατικοποιήσεων, την υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, την αύξηση του κόστους δανεισμού, τη διόγκωση του «εσωτερικού χρέους», την αύξηση και τη διατήρηση της δυναμικής του δημοσίου χρέους και την αποτυχία των δημοσιονομικών στόχων.

«Οι κυβερνητικές προβλέψεις και διαβεβαιώσεις διαρκώς διαψεύδονται και οι αποκλίσεις από τους στόχους διογκώνονται. Αποκλίσεις που οδηγούν σε νέα, δυσβάσταχτα μέτρα, κοινωνικά άδικα και οικονομικά αναποτελεσματικά» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ επαναλαμβάνοντας την αποτυχία της οικνομικής πολιτικής «τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεσή της, τόσο στην επίτευξη της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: