Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Επικρίσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της εφεδρείας

Αναταράξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Κραδασμούς προκαλεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ το θέμα της εφεδρείας 30.000 δημοσίων υπαλλήλων, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την Κυριακή.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, καταλόγισε ευθύνες σε υπουργούς και στον Θόδωρο Πάγκαλο, για τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έκανε λάθος που δεν προχώρησε σε κυβέρνηση εθνική ανάγκης από την πρώτη στιγμή.

Ο Ν.Σαλαγιάννης δήλωσε, πάντως, ότι θα ψηφίσει τα νομοσχέδια, σημειώνοντας: «Δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός σε μια τέτοια κρίσιμη φάση, να πάρω την τεράστια ευθύνη πάνω μου, να πάρω το ρίσκο η επόμενη γενιά να είναι κατεστραμμένη».

Ακόμη, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο Μανώλης Μπετενιώτης εξέφρασε την άποψη ότι η εφεδρεία και οι απολύσεις στο δημόσιο έπρεπε να αρχίσουν από τις χιλιάδες υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων.

Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, ο Γιάννης Αμοιρίδης, προτείνοντας να εφαρμοστεί η εφεδρεία και στη Βουλή. Ζήτησε να μην πέσει το βάρος μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και στους βουλευτές, σημειώνοντας: «Ας έχουμε Βουλή 200 αντί 300».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: