Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η ...προεκλογική ομιλία Παπανδρέου στο υπουργικό

Φουλ επίθεση στη ΝΔ από τον πρωθυπουργό


http://img.protothema.gr/647E961E3703A56CF107C81FF3079DA7.jpg

Αν και οι συνεργάτες του λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά ούτε για εκλογές, ο πρωθυπουργός κινήθηκε χθες σε προεκλογικούς ρυθμούς.

«Πρέπει σε κάθε στιγμή, σε κάθε περίπτωση, να χτυπάμε αλύπητα την προπαγάνδα, που παρακάμπτει εντελώς τις ευθύνες αυτών των εμπρηστών και που στοχοποιεί εμάς, ότι δήθεν δεν σβήνουμε πιο γρήγορα τη φωτιά» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Πατήσαμε φρένο μπροστά στην καταστροφή, στην οποία άλλοι οδηγούσαν τη χώρα» προσέθεσε και κατηγόρησε τη ΝΔ για ανευθυνότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τους λόγους που οδήγησαν την τρόικα να απορρίψει την πρόταση της Συγγρού για την εργασιακή εφεδρεία:

• αφορά εξαρχής το διπλάσιο τουλάχιστον αριθμό εργαζομένων (60.000 αντί για 30.000)
• θέτει τους εργαζόμενους σε μακροχρόνια εφεδρεία (που μπορεί να έχει και αόριστη διάρκεια), δηλαδή τους θέτει σε καθεστώς απαξίωσης και αβεβαιότητας,
• εντάσσει σε καθεστώς εφεδρείας, και μάλιστα μαζικά, εργαζόμενους νέων και παραγωγικών ηλικιών
• στερεί τη δημόσια διοίκηση από έμπειρα στελέχη χωρίς διάκριση
• ενώ η υποτιθέμενη δημοσιονομική ωφέλεια προκύπτει από την αφαίρεση επιδομάτων, που ούτως ή άλλως καταργούνται στο πλαίσιο του νέου ενιαίου μισθολογίου.

Για όλα αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να πείσει τους βουλευτές του. Οι οποίοι, άλλοι ζητούν εκλογές, άλλοι συγκυβέρνηση και άλλοι έχουν αρχίσει ανοιχτά να μιλούν για ευθύνες υπουργών. Σήμερα, θα συναντηθεί με τους Βουλευτές Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του κύκλου που εγκαινίασε πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: