Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή ο Γιώργος Παπανδρέου

Συνάντηση εργασίας για περιβαλλοντικά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία: Icon )


Ντέρμπαν, Νότια Αφρική
Στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP17) που διεξάγεται στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής συμμετέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, η Σοσιαλιστική Διεθνής σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής, που φιλοξενεί τη Σύνοδο, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπείες χωρών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, για την αποτίμηση της προόδου της συζήτησης που διεξάγεται στον ΟΗΕ όπου αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι, τα θέματα περιβάλλοντος συνδέονται στενά με την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε επίσης ότι, για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι θα πρέπει να προωθηθούν καινοτόμα εργαλεία, όπως ο φόρος άνθρακα (carbon tax) και τα «πράσινα» ομόλογα.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Greenpeace, Κούμι Ναϊντούμ, ενώ προγραμματίζει και συνάντηση με μέλη της ελληνικής και κυπριακής ομογένειας στην Νότιο Αφρική.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: