Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μέσω... Μαξίμου ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Κορυφώνονται οι πιέσεις στον Γ.Παπανδρέου να αλλάξει την απόφασή του



http://img.protothema.gr/DF61B383ED063DB99C7103BD98C1042A.jpg
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θέλει να παραμείνει μέχρι τις εκλογές για να μην διαταραχθεί η ισορροπία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Πέτυχε το αντίθετο. Πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει μείωση του κατώτατου μισθού, δείχνοντας τις επιπτώσεις των εξελίξεων στο κόμμα στην κυβέρνηση. Ακολούθησε ο Δημήτρης Καρύδης. Και οι δύο ζήτησαν καθαρές και γρήγορες λύσεις στην Ιπποκράτους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι αν δεν λυθεί σύντομα το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ θα έχουν πρόβλημα οι ίδιοι. Ο Λουκάς Παπαδήμος αναμένει με αγωνία τον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέψει από τα ταξίδια στου στο εξωτερικό. Ο πρωθυπουργός θα δει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το πρωί του Σαββάτου, πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου. «Δεδομένης της αρνητικής στάσης της ΝΔ σε σειρά θεμάτων που ζητά η τρόικα, αν σπάσει και το μέτωπο στήριξης της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ τότε οι επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι ολέθριες» επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο οι διεργασίες για τη διαδοχή κορυφώνονται. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι σε ανοιχτή γραμμή με όλους ζητώντας συμφωνία σε έναν υποψήφιο και ένα χρονοδιάγραμμα. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε σε συνέντευξή της η Άννα Διαμαντοπούλου. Πρώτος δήλωση για το θέμα έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας για εμμονή του Γιώργου Παπανδρέου ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως με τη στάση του θα διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης. Στα τηλέφωνα βρίσκονται και άλλα ιστορικά στελέχη, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου κοκ.

Κινήσεις, όμως, γίνονται και στο Παπανδρεϊκό στρατόπεδο. Με τους Δημήτρη Ρέππα και Χρήστο Παπουτσή να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης έχουν αφήσει να διαφανεί ότι ενδιαφέρονται για την ηγεσία. Όλοι, όμως, αναμένουν τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, που θα αποκαλυφθούν στο πολιτικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: