Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κατηγορηματικό "όχι" της ΝΔ για 13ο και 14ο μισθό

"Η χώρα δεν αντέχει περισσότερη ύφεση, παλεύω με κάθε τρόπο να το αποτρέψω"



Το διαπραγματευτικό του πλαίσιο έβαλε σήμερα κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

Από το επιτελείο του εξηγούν: “O κ. Σαμαράς παλεύει για 13ο και 14ο μισθό, επίσης δίνει τη μάχη για να μην υπάρξει αύξηση των αντικειμενικών αξιών, δεν δεχεται τα περισσότερα από όσα ζητούν για τις επικουρικές συντάξεις ενώ συζητά το θέμα του κατώτερου μισθού”.

Από το επιτελείο του κ. Σαμαρά λένε ότι αυτά τα θέματα αποτρέπουν μεγαλύτερη ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Φυσικά παίζεται και το επικοινωνιακό παιχνίδι αφού την Δευτέρα θα πρέπει να εξηγήσουν τα νέα μέτρα στον ελληνικό λαό. Πάντως η ΝΔ επιμένει ότι για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση αφήνοντας να εννοηθεί ότι οφείλεται στον κ. Σαμαρά και αφήνοντας αιχμές όχι μόνο κατά της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και του νυν πρωθυπουργού ότι δέχονταν ότι τους ζητούσε η Τρόικα.

Νωρίτερα το protothema.gr μετέδωσε τα εξής:

Το κλίμα των δραματικών εξελίξεων των τελευταίων ωρών έδωσε με μία σύντομη δήλωση ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς επιστρέφοντας από το Μέγαρο Μαξίμου στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος στην Λεωφόρο Συγγρού.

"Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Η χώρα δεν αντέχει περισσότερη ύφεση. Παλεύω με κάθε τρόπο να το αποτρέψω".

Σε σχέτικη ερώτηση απάντησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν αύριο. Ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμή προς όλους όσους έκαναν διαρροές ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μετά τις πιέσεις της Τρόικας.

Οι συνεργάτες του έλεγαν ότι ένα σημαντικό μέρος της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών αναλώθηκε στο θέμα του μισθολογικού κόστους διαβεβαιώνοντας με κατηγορηματικότητα ότι "ο πρόεδρος δεν θα δεχθεί περικοπή του 13ου και 14ου μισθού".

Αμέσως μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ। Σαμαράς συγκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή των στενών συνεργατών του και του οικονομικού επιτελείου του κόμματος
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: