Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

«Δεν θα δεχθώ τελεσίγραφα» λέει ο Γ.Καρατζαφέρης, εξαπολύοντας επίθεση στη Μέρκελ

«Αν κάτι δεν μας κάνει δεν θα πάρουμε το πακέτο»

«Αν κάτι δεν μας κάνει και η τρόικα είναι ανυποχώρητη, δεν θα πάρουμε το πακέτο» είπε ο Γ.Καρατζαφέρης
«Αν κάτι δεν μας κάνει και η τρόικα είναι ανυποχώρητη, δεν θα πάρουμε το πακέτο» είπε ο Γ.Καρατζαφέρης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
«Τελεσίγραφα του τύπου "ή το παίρνεις ή δεν σας δίνουμε τα χρήματα" δεν θα δεχθώ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη.

«Θα εξετάσω και το τελευταίο γράμμα και την τελευταία σημείωση. Αν κάτι δεν μας κάνει και η τρόικα είναι ανυποχώρητη, δεν θα πάρουμε το πακέτο. Δεν θα φοβηθούμε απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα» πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Aς το καταλάβουν καλά και οι τροϊκανοί αλλά και οι εγχώριοι εκβιαστές ότι δεν λειτουργώ καλά κάτω από συνθήκες εκβιασμού» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

«Νομίζετε πως αύριο θα αποφασιστεί απλά και μόνον η αποδοχή κάποιων όρων που βάζει η τρόικα; Λάθος. Ας καταλάβουμε όλοι πως δεν είναι το θέμα μας το PSI ή τα 130 δισεκατομμύρια. Αυτές είναι ρηχές αναγνώσεις. Το βαθύτερο θέμα είναι πως καλούμαστε να αποφασίσουμε για το αν θα είμαστε "καλά παιδιά" και θα υπακούσουμε στο "φρόνιμα... φρόνιμα" ή θα αντιτάξουμε το "φρόνημα"» είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε: «Εγώ δεν πρόκειται να περιοριστώ σε αυτά που μας λέει η τρόικα, θα κοιτάξω βαθύτερα. Στο ποιος έρχεται να τα επιβάλλει αυτά. Ποιος τα επιβάλλει; Τα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή είναι τα σχέδια και οι επιλογές της κ. Μέρκελ;

» Καλώ λοιπόν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσει τον θεσμικό ρόλο τον οποίο έχει και να αποδράσει από τις διαταγές ενός νέου Ράιχ. Γιατί η κ. Μέρκελ περπατά με τον δημοκρατικό μανδύα επάνω στα χνάρια που περπατούσε ο προκάτοχός της πριν από 75 χρόνια, εξασκώντας με τον ίδιο ανόητο τρόπο την προσβολή των άλλων λαών. Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αντιδράσουν σε αυτό το οποίο έρχεται».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να δούμε στα ζητούμενα της τρόικας είναι πόσα από αυτά είναι πρακτικά, είναι προς όφελος της χώρας. Πρέπει για κάθε ένα από αυτά να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις για το πόσο θα ωφελήσουν την πατρίδα να πάει μπροστά».

Αναφερόμενος στο ρόλο του κόμματός του είπε: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που έριξαν την χώρα στον Καιάδα. Είμαστε όμως αυτοί που ήρθαν εθελοντές για να σώσουν την πατρίδα. Και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να την σώσουμε. Δεν θα υποστείλουμε την σημαία».

Επανέλαβε, τέλος, ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να αναλάβει γραπτές δεσμεύσεις.

Για τη δική του στάση ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε ότι δεν δέχεται τελεσίγραφα, δεν θα υπογράψει επιστολή, ούτε θα κοινοποιήσει ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό, όπως έκανε την προηγούμενη φορά.

«Υπάρχει πρωθυπουργός που εκπροσωπεί τη χώρα» επισήμανε. Ταυτόχρονα, όμως, δήλωσε πως δεν πρόκειται να προχωρήσει και σε ακρότητες.

«Υπάρχει η στήριξή μας στον πρωθυπουργό. Υπάρχει η απόφαση που πήραμε στο Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα έχει θεσμούς και τους σέβεται. Δεν εκχωρώ την αξιοπρέπειά μου» είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και μετά να περιμένουν να επανεκλεγούν ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και στον τυχερό που βρήκε το φλουρί πρόσφερε μια συλλογή της δραχμής, «για να θυμόμαστε πόσο καλά είμαστε και σε τι περιπέτειες μας έβαλαν κάποιοι με το ευρώ», όπως παρατήρησε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: