Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Γιούνκερ: «Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Μάρτιο αν …»

Νέα, αγωνιώδης έκκληση του προέδρου του Eurogroup




Αν δεν συμφωνήσετε άμεσα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα, άρα τον Μάρτιο πάτε για χρεοκοπία …

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η προειδοποίηση-«απειλή» του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενός από τους πλέον μετριοπαθείς σε χαρακτηρισμούς και σε ρητορική κατά της χώρας μας Ευρωπαίους πολιτικούς, ο οποίος όμως δείχνει να βάζει κι αυτός με τη σειρά του πλέον «κόκκινες γραμμές».

Και σε συνέντευξή του στο “Der Spiegel”, που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα αλλά ήδη μεγάλο μέρος της δόθηκε από το γερμανικό περιοδικό ως προδημοσίευση στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο κύριος Γιούνκερ ξεκαθαρίζει πως η υπομονή των Ευρωπαίων εξαντλήθηκε και μαζί της τα περιθώρια για την Ελλάδα. Διαμηνύει λοιπόν προς την χώρα μας και προς το πολιτικό της προσωπικό ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αν δεν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ο κύριος Γιούνκερ δηλώνει απερίφραστα πως «αν η Ελλάδα αποτύχει να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δεν θα πρέπει να περιμένει πράξεις αλληλεγγύης». Και συνεχίζει λέγοντας ότι «αν διαπιστώσουμε ότι όλα πάνε στραβά στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα και αυτό θα σημαίνει ότι το Μάρτιο θα μπορούσε να προκύψει μία ανακήρυξη χρεοκοπίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: