Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Στυλώνουν τα πόδια οι υπουργοί για Στρατό και νοσοκομεία

"Ψάξτε αλλού!"



Διασπασμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, αφού, όπως προκύπτει μετά και το νέο γύρο συναντήσεων κορυφαίων υπουργών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για το «νέο μνημόνιο», ουδείς θέλει να βάλει την υπογραφή του, ή να συνδέσει το πέρασμα του από το υπουργείο με μέτρα μείωσης του προσωπικού του.

Ενώ χθες, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που μετέχει στις συζητήσεις, τόνιζε ότι η Τρόικα, εμμένει στις απαιτήσεις της, για δραστικές περικοπές προσωπικού, ανοίγοντας παράθυρο για απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα, βάζοντας στο «κάδρο» τους εκπαιδευτικούς και τους ένστολους που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας (διαβάστε εδώ σχετικά) στον νέο γύρο συναντήσεων σήμερα, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, απέκλειαν το ενδεχόμενο απολύσεων στους τομείς τις Εθνικής Αμύνης και της Υγείας.

Οι ίδιες πηγές αναγνώριζαν ότι είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση και πως πρέπει να τελειώσει το συντομότερο, γιατί είναι στενά τα περιθώρια πλέον, αλλά τόνιζαν με έμφαση ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα απολύσεων στο στράτευμα» και στον «ευαίσθητο» χώρο της υγείας, καθώς φέτος επιδιώκεται να εξοικονομηθούν, 1 δισ. ευρώ από τα φάρμακα, 100 εκατ. από τις δαπάνες υγείας και 400 εκατ. από την άμυνα.

Όπως έχει αποκαλύψει το protothema.gr, το περίφημο 10σέλιδο υπόμνημα των δανειστών μας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προοπτική περικοπών προσωπικού στους τομείς της υγείας και της άμυνας.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Την ίδια ώρα όμως, άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δήλωναν σε δημοσιογράφους, ότι «όλα είναι ανοιχτά»,για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα καθώς οι ελεγκτές της Τρόικα, μένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους।
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: