Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Μέχρι το 2020 το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο…»

Αισιόδοξη υπό … όρους η Μέρκελ:



Εμφανώς ανακουφισμένη από τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, μετά την υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή του νέου Μνημονίου, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εμφανίζεται τώρα αισιόδοξη για την τελική «επιτυχία» των προσπαθειών για μείωση του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με ομάδα «σοφών» με επικεφαλής το πρώην στέλεχος της ΕΚΤ Ότμαρ Ίσινγκ, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι η Ελλάδα «θα έχει μειώσει μέχρι το 2020 το χρέος της τόσο, ώστε να μπορέσει και πάλι να αναχρηματοδοτηθεί μόνη της». Με δυο λόγια να επιστρέψει στις αγορές.

Η κυρία Μέρκελ κλήθηκε να απαντήσει και στις αιτιάσεις γνωστών οικονομολόγων και αναλυτών που την κατηγορούν πως με την πολιτική της αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής οδηγεί σε ασφυξία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες με προβλήματα, η Γερμανίδα Καγκελάριος απέρριψε κάθε πιθανότητα να καταστεί ηπιότερο το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει «γραφτεί» για την Ελλάδα και όχι μόνο. «Αλλαγή αυτού του προγράμματος δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει», τόνισε. Η Μέρκελ χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη συναίνεση του ελληνικού κοινοβουλίου στα νέα μέτρα λιτότητας.

Στο πλευρό της στάθηκε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν συνίσταται σε μέτρα λιτότητας, αλλά σε … «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» και κατέληξε λέγοντας πως τα μέτρα δεν έχουν στόχο «να βασανίσουν τους Έλληνες», αλλά να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας!
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: