Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πλήρης δικαίωση Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί...


Ο Μ. Βορίδης ψήφισε, διαγραφόμενος, τη διάταξη που αρνείτο να δεχτεί όταν έγινε υπουργός Μεταφορών από τον ΛΑΟΣ
Από τον Δημήτρη Φωκιανό

Στο νέο Μνημόνιο που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή προβλέπεται ρητά και η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί. Αυτή η εξέλιξη συνιστά πλήρη δικαίωση του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος ως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επέμενε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Τότε βέβαια δεχόταν σκληρή κριτική από πολλούς.
Σκληρή κριτική δεχόταν από τον Μάκη Βορίδη ο οποίος μάλιστα όταν έγινε υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Παπαδήμου δήλωσε ότι θα προωθήσει αλλαγές των αποφάσεων Ραγκούση με βάση τα αιτήματα των αυτοκινητιστών. Είχε κάνει μάλιστα ειδική συνάντηση για το σκοπό αυτό, μαζί με τον τότε αρχηγό του Γ. Καρατζαφέρη, με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο. Και ακολούθησε ένα πανηγυρικό κλίμα ότι...
το αίτημα των ιδιοκτητών ταξί για χαλάρωση του καθεστώτος απελευθέρωσης έγινε επιτέλους δεκτό.
Να που χτες το βράδυ όλα αυτά όμως «διαλύθηκαν». Και μάλιστα ο κ. Βορίδης, ο οποίος επέκρινε τότε τον κ. Ραγκούση,τώρα ψήφισε ως είχε το νέο Μνημόνιο επιλέγοντας μάλιστα να υποστεί τη διαγραφή του από τον ΛΑΟΣ εξαιτίας του λόγου αυτού.
Το μόνο, άνευ σημασίας, νέο στοιχείο που υπάρχει είναι ότι η πλήρης απελευθέρωση θα πρέπει να γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 αντί του τέλους του 2011 που προβλεπόταν αρχικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: