Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

"Κληρώνει" στο ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη

Θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο με θέμα την εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης και τη διαδοχή...


Να βρίσκονται στην Αθήνα ενημερώθηκαν για την Πέμπτη τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο, προκειμένου να εκτιμηθεί η πολιτική κατάσταση και η πορεία προς της διαδοχή. Στη συνεδρίαση είναι πολύ πιθανό να τεθεί και θέμα επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Τα πάντα, όμως, θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στην οικονομία. Στην Ιπποκράτους περιμένουν πρώτα το Eurogroup της Τετάρτης. Ακολούθως, θα δουν και την πορεία του PSI. Αν το κούρεμα πηγαίνει καλά τότε ο Γιώργος Παπανδρέου έχει όλη την άνεση να μετατρέψει την εθνική συνδιάσκεψη σε έκτακτο συνέδριο και να ληφθούν εκεί οι όποιες αποφάσεις απαιτούνται.

Εντωμεταξύ θα συνεδριάσει και η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος. Ο Γιώργος Ανωμερίτης είναι εν αναμονή μιας ακόμη συνεννόησης με τον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε οι 22 βουλευτές που είπαν όχι ή απείχαν από τη ψηφοφορία για το προμνημόνιο να τεθούν εκτός κόμματος. Γεγονός που θα τους κλείσει οριστικά το δρόμο για να είναι υποψήφιοι βουλευτές ή να διεκδικήσουν την προεδρία, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα ο Χάρης Καστανίδης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: