Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς ανασχηματισμό και με Βορίδη υπουργό Μεταφορών συνεχίζει η κυβέρνηση

«Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος»

Οι θέσεις των παραιτηθέντων θα μείνουν κενές, ώστε να υπάρξουν και περικοπές
Οι θέσεις των παραιτηθέντων θα μείνουν κενές, ώστε να υπάρξουν και περικοπές (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Χωρίς ανασχηματισμό και με τον Μάκη Βορίδη στο υπουργικό σχήμα συνεχίζει την πορεία της η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση όσων ψηφίστηκαν από τη Βουλή.

Τις επόμενες «διαβολοβδομάδες», όπως τις χαρακτήρισε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Π. Καψής, η κυβέρνηση δεν θα έχει μεταβολές στη σύνθεσή της.

Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή προέχει η προσήλωση στα όσα απαιτούνται να γίνουν και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Βορίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπαδήμο και συζήτησαν το ενδεχόμενο παραμονής του στην κυβέρνηση.

Ο κ. Βορίδης συμφώνησε και θα συνεχίσει στη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, από όπου και θα προχωρήσει τα θέματα που απαιτούνται από την τρόικα.

Αυτά είναι οι υπουργικές αποφάσεις για το κόστος διοικητικής άδειας και εγγύησης για τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, το νομοσχέδιο για τα ταξί, τα μεγάλα οδικά έργα, η εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και η απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος .

Για την παραμονή του κ. Βορίδη στο υπουργικό σχήμα υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, με τον οποίο διατηρούν και άριστες σχέσεις, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το πολιτικό μέλλον του υπουργού.

Επίσης, θα μείνουν κενές οι θέσεις, ώστε να υπάρξουν και περικοπές, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών (παραιτήθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου) και των υφυπουργών Άμυνας (παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Γεωργίου), Εργασίας (παραιτήθηκε ο Γ. Κουτσούκος) και Ναυτιλίας (ήταν ο Αδ. Γεωργιάδης μέχρι προχθές βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν ανεξάρτητος).

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: