Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Δεν πιστεύω ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν»...



«Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης ψήφισα Ναι'', απαντάει με επιστολή του ο Μανόλης Όθωνας υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σε όσους τον... ανακήρυξαν ''ανεπιθύμητο'' στην περιφέρειά του, το Ρέθυμνο, σε όσους τάσσονται κατά του μνημονίου.

''Δεν πιστεύω ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, ούτε θεωρώ ότι είναι σοβαρό και υπεύθυνο να μπλοφάρουμε εμείς. Ακόμα και στην πιθανότητα οι δανειστές μας να μην επέλεγαν, στην αντίθετη περίπτωση, το ολέθριο σενάριο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ δεν αισθάνομαι ότι είμαι έτοιμος να παίξω την ζωή εκατομμύριων πολιτών με όρους χαρτοπαιχτικούς'', τονίζει ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ .

Για συγνώμη που οφείλουν οι πολιτικοί στους πολίτες κάνει λόγο στην επιστολή του ο υφυπουργός, "μία συγνώμη όμως όχι για όσα γίνονται τώρα, αλλά για όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο παρελθόν, συγνώμη προς τους Έλληνες για πολλές πράξεις και παραλείψεις''.

Σήμερα όμως ο Μανόλης Όθωνας, όπως δηλώνει, ψήφισε το μνημόνιο μεταξύ άλλων λόγων διότι εμπιστεύεται όσους χειρίζονται το μεγάλο αυτό θέμα ιστορικής εθνικής σημασίας, μεταξύ αυτών τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Τους εμπιστεύεται όπως λέει, πολύ περισσότερο από ''τους σοβαροφανείς ενίοτε και γραφικούς θαμώνες τηλεοπτικών παραθύρων και τους οικοδεσπότες τους, που έχουν κυριαρχήσει στην δημόσια συζήτηση''. Παρόλα αυτά ο κ. Όθωνας επισημαίνει : ''δεν είμαι βέβαιος ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα σώζεται οριστικά η χώρα, όμως θεωρώ ευθύνη μου και ευθύνη όλων μας να διεκδικήσουμε και την τελευταία χαραμάδα ελπίδας για να αποφύγουμε τον όλεθρο''. Καλεί μάλιστα τους βουλευτές να μην είναι, πρόσκαιρα ευχάριστοι, να μη διεκδικούν εφήμερα χειροκροτήματα και να μην υποχωρούν σε ''πελατείες''.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: