Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Οπλοστάσιο βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ από οπλοστάσιο που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας πριν από λίγες ημέρες.

Τα όπλα που βρέθηκαν, όπως αναφέρει «Το Βήμα» φέρεται να έχουν ομοιότητες με αυτά που χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», αλλά και άλλες οργανώσεις, ενώ εξετάζεται η περίπτωση να έχουν χρησιμοποιηθεί σε δολοφονικές ενέργειες που δεν έχουν ακόμη εξιχνιασθεί. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ίσως πίσω από τα ευρήματα της Βάρκιζας κρύβεται κάτι «ιδιαίτερα σημαντικό».

Πιο συγκεκριμένα, σε απόσταση λίγων μέτρων από απόμερη παραλία της Βάρκιζας βρέθηκαν μέσα στην θάλασσα τρία καλάσνικοφ με δώδεκα γεμιστήρες, ένα πιστόλι Μακάροφ των εννέα χιλιοστών, δύο πιστόλια μπερέτα 7,65 χιλιοστών και τρία πιστόλια browning, τρεις ξιφολόγχες και περίπου 300 σφαίρες, ενώ σε κοντινό σημείο εντοπίσθηκε και μια ηλεκτρονική πλακέτα.

Το οπλοστάσιο εντοπίστηκε από ερασιτέχνη δύτη που ενημέρωσε στη συνέχεια τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής. Η υπόθεση ανατέθηκε σε πρώτη φάση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ανέλαβε την ανέλκυση των όπλων, την εξερεύνηση του βυθού αλλά και τη συγκέντρωση μαρτυριών σχετικά με τον εντοπισμό του οπλοστασίου.

Τα όπλα έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για βαλλιστικούς ελέγχους και για άλλα τυχόν ευρήματα. Για τον εντοπισμό των όπλων ενημερώθηκε αμέσως και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: