Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σκανδαλίδης: Απέσυρε νομοσχέδιο για να μην καταψηφιστεί


Σε άρον – άρον απόσυρση του νομοσχεδίου για την λειτουργία «του Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ» το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων προχώρησε ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης μετά απόφαση των βουλευτών της ΝΔ να το καταψηφίσουν.

Αναλυτικά, ο κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στην Ολομέλεια χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την στάση της ΝΔ εξηγώντας ότι «αν και το νομοσχέδιο κατατέθηκε πριν την συγκυβέρνηση, η ΝΔ ουδέποτε προέβαλε ενστάσεις» και τόνισε ότι «Για λόγους αρχής και δεοντολογίας η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο υπουργός με μια σειρά αλλαγές, προσθήκες και τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε επιχείρησε να κάμψει τις ισχυρές ενστάσεις όμως και πάλι η ΝΔ δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Κώστα Μουσουρούλη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

Την ώρα που η ΝΔ ξεκαθάριζε τις προθέσεις της δεν είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία και άρα η διαδικασία θα έληγε με δηλωμένες μεν τις αντιρρήσεις δίχως όμως αυτές να δημιουργούσαν μείζον πολιτικό ζήτημα.

Όμως, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία με αποτέλεσμα να ανατρέψει το σκηνικό.

Πάντως, για την απόφαση της απόσυρσης του νομοσχεδίου ο κ. Μάριος Σαλμάς (ΝΔ) δήλωσε ότι «Η ΝΔ στήριξε πενήντα νομοσχέδια εως σήμερα. Οτι ήταν χρήσιμο για την χώρα το στήριξε. Είχαμε συμφωνήσει με την δημιουργία της συγκυβέρνησης να στηρίξουμε ότι είχε σχέση με τους όρους που τότε είχαν τεθεί. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν ήταν στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου».

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση το έβαλε στα πόδια»।
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: