Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ποιοι θα στελεχώσουν το νέο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου

Ποιοι θα στελεχώσουν το νέο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου
Ο πρώτος σχεδιασμός για τα πρώτα πρόσωπα με τα οποία θα στελεχώσουν το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει γίνει από καιρό και αυτές τις μέρες μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, ώστε από τη Δευτέρα οπότε θα είναι και τυπικά πρόεδρος να αρχίσουν οι αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευ. Βενιζέλος έχει ήδη ενημερώσει ότι θα συγκροτήσει ένα επιτελείο υψηλόβαθμων στελεχών με τα οποία θα βρίσκεται σε καθημερινή επαφή. Σε αυτό θα βρίσκονται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Δημήτρης Ρέππας, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πέτρος Ευθυμίου.

Ο αρχικός σχεδιασμός δεν συμπεριλάμβανε τον Χρήστο Παπουτσή, αλλά έχουν αρχίσει να διατυπώνονται και δεύτερες σκέψεις με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα πιστοποιούσε ότι ακολουθείται πολιτική αποκλεισμού και διαίρεσης.

Θα συγκροτηθεί επίσης μια Εκλογική Επιτροπή στην οποία εκτός των προαναφερόμενων θα κληθούν να συμμετάσχουν ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Φώφη Γεννηματά, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Ηλίας Μόσιαλος, αλλά και στελέχη προσκείμενα στον κ. Βενιζέλο. Μια από τις πρώτες συναντήσεις που θα έχει ο Ευ. Βενιζέλος ως πρόεδρος, θα είναι αυτή με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να θέσει την παραίτησή του στη διάθεσή του.

Λέγεται ότι ο κ. Βενιζέλος κινείται σε κλίμα να του ζητήσει να παραμείνει ως τις εκλογές. Αν αυτό δεν γίνει, υποψήφιοι για τη θέση είναι οι Νάσος Αλευράς και Πάρις Κουκουλόπουλος. Τη θέση επιθυμεί διακαώς και η Τόνια Αντωνίου. Πιθανή επιλογή της ωστόσο θα προκαλέσει τριβές, καθώς ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τα εσωκομματικά προκαλεί αντιδράσεις και εντάσεις.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο, εκτός των «βαρόνων» διεκδικούν θέσεις οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Νίκος Σαλαγιάννης, Νίκος Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου. Για τη θέση του εκπροσώπους τύπου, φαβορί θεωρείται ο Κώστας Καρτάλης. Ωστόσο δεν μπορεί να καταλάβει θέση στο Επικρατείας και για τον λόγο αυτό, αναζητείται λύση για την προεκλογική περίοδο. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί- λένε, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παντελής Καψής.

Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να μετακομίσουν οι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Κώστας Γουβάλας (διευθυντής του πολιτικού του γραφείου), Ευγένιος Γιαννακόπουλος, Στέλιος Αγγελούδης, Αντα Κιούρκα και Ηλίας Βεργίτσης.

Ειδικό ρόλο για τις σχέσεις με τους δημοσιογράφους αλλά και για την κατάρτιση των εκλογικών συνδυασμών, θα έχει ο Γιάννης Δατσέρης, γιατρός και σύζυγος της Συλβάνας Ράπτη, στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου εδώ και πολλά χρόνια। Τέλος ρόλος αναζητείται για ορισμένα από τα στελέχη που ετοιμάζονται να επανακάμψουν. Στην Εθνική Συνδιάσκεψη εμφανίστηκαν ήδη οι Χρήστος Βερελής και Μιχάλης Νεονάκης, ενώ λέγεται ότι θα επιστρέψουν και άλλολι,μεταξύ των οποίων ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Φλωρίδης.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: