Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σε συνεδρίαση της «Επιτροπής Στίγκλιτς» μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου

Θέμα η κρίση χρέους


Ο Γ.Παπανδρέου και ο Τζ.Στίγκλιτς
Ο Γ.Παπανδρέου και ο Τζ.Στίγκλιτς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Νέα Υόρκη
«Παρόλο που έχουμε λάβει ορισμένες πολύ σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και το ευρωπαϊκό μέλλον, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση της «Επιτροπής Στίγκλιτς» που έχει συστήσει εδώ και λίγα χρόνια η Διεθνής για τα παγκόσμια Οικονομικά Ζητήματα, της οποίας προήδρευσε, και που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ωστόσο, πιστεύω, από την εμπειρία μου, και έχοντας μιλήσει με πολλούς, ότι ακόμα έχουμε πολλά να κάνουμε στην Ευρώπη. Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: Πώς μπορούμε να βγούμε από την ύφεση αν ακολουθείται απλά ένα πρόγραμμα λιτότητας; Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης στην Ευρώπη; Πώς θα γίνει η Ευρώπη πιο ανταγωνιστική, ως ήπειρος, αλλά και οι χώρες ξεχωριστά μέσα σ' ένα διαρκές μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον;»

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος την Τρίτη είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, θα είναι επίσης ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Οικονομία, την οποία διοργανώνει την Πέμπτη το αμερικανικό ίδρυμα «New America», όπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του οικονομικού, του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: