Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Την Παρασκευή αποφασίζει η ΠΝΟ για την απεργία μέσα στη Μ.Εβδομάδα

«Είμαστε μακριά από όσα ζητάμε»


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
«Είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε» ανέφερε ο γγ της ΠΝΟ Ι.Χαλάς μετά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου εν όψει της απεργίας που έχει εξαγγελθεί για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η ΠΝΟ θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να καθορίσει την στάση της.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, από την πλευρά της, εξέφρασε την άποψή της ότι«από την προηγούμενη φορά υπήρξε συνέχεια και συνέπεια σε όσα συμφωνήσαμε».

Το υπουργείο έστειλε και εγγράφως τη θέση του στα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ ανέφερε μετά τη συνάντηση το απόγευμα της Πέμπτης: «Είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε, δραστικές λύσεις στα αιτήματά μας δεν έχουν δοθεί, περιμένουμε έγγραφες απαντήσεις από την υπουργό».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει κατανόηση, αλληλεγγύη και σεβασμός των προβλημάτων όλων των Ελλήνων πολιτών» δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Ανάπτυξης.

Στη συνάντηση, ανέφερε, «δόθηκαν εξηγήσεις και λύσεις στα πλαίσια του εφικτού και στα πλαίσια των δυνατοτήτων σε όλα τα μεγάλα προβλήματα των ναυτικών».

Για το θέμα της ευρωπαϊκής υποστήριξης στην καταπολέμηση της ανεργίας, είπε ότι έχει γίνει πρόγραμμα με το υπουργείο Εργασίας ύψους 11,5 εκατ. ευρώ που αφορά την υποστήριξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Τα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της διάταξης για άρση του καμποτάζ -η οποία ψηφίστηκε στη Ολομέλεια την Πέμπτη- και η μη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Σχετικά με το ζήτημα του Οίκου Ναύτου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος -παρών στη συνάντηση- ξεκαθάρισε πως η «ρύθμιση έγινε και δεν αλλάζει».

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε πάντως από τη Δευτέρα να συμμετέχει και η ΠΝΟ σε εποπτικό όργανο που δημιουργείται, ώστε να βλέπουν την υλοποίηση της μεταφοράς υγείας στον ΕΟΠΥΥ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Στον οίκο του Ναύτη είπαμε ότι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος, γι' αυτό και έγινε επιτροπή στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχει και η ΠΝΟ στην οποία εξετάζονται μια προς μια οι περιοχές της Ελλάδας» είπε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Ανάλογη ήταν και η αναφορά του υπουργού Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη, που επίσης συμμετείχε στη συνάντηση. Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης του εφάπαξ των ναυτικών και ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο σε διάταξη του σχετικού νομοσχεδίου.

«Υπήρξαν ερωτήματα για το θέμα του εφάπαξ και για να υπάρξει απόλυτη δέσμευση ότι δεν υπάρχουν οι ερμηνείες οι οποίες δόθηκαν, θα κάνω μια αλλαγή η οποία θα επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με το εφάπαξ» είπε και από την πλευρά της η Αννα Διαμαντοπούλου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: