Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Μήνυμα Μπαρόζο στον Πικραμμένο


Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ, μετέφερε ο Ζοζέ Μπαρόζο στον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμένο κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να ενημερωθεί για το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τoν κ. Μπαρόζο ότι η Ελλάδα οδεύει στις εκλογές σε ήρεμο κλίμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης στη σημερινή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Πικραμμένος τόνισε στον επικεφαλής της Κομισιόν ότι η Αθήνα συμφωνεί στην ανάγκη να εκδοθούν ομόλογα έργων, καθώς και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Επίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αποδέσμευση των πόρων για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων μέσω του ειδικού μηχανισμού επιμερισμού κινδύνου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά με 6,5 δισ. ευρώ από το ισχύον πακέτο βοήθειας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: