Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Daniel Cohn-Bendit: «Είναι τρελό και ηλίθιο το πρόγραμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα» (Βίντεο)



Daniel Cohn-Bendit: «Είναι τρελό και ηλίθιο το πρόγραμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα» (Βίντεο)
eurokinissi
Πλήρως απαξίωσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και εκ των ηγετών του Μάη του '68, Daniel Cohn-Bendit, σε  συνέντευξη τύπου από την έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο γαλλογερμανός αριστερός πολιτικός χαρακτήρισε «τρελό και ηλίθιο» το πρόγραμμα της αριστεράς στην Ελλάδα κατακρίνοντας την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προβλέπει την ακύρωση των μειώσεων των μισθών και κατώτατο μισθό 1.300 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι Πράσινοι πρότειναν σήμερα να δοθεί στην Ελλάδα παράταση δύο ετών για να συμμορφωθεί στα οικονομικά μέτρα που της έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προκειμένου να «δοθεί ελπίδα στον λαό».

Ο κ. Cohn-Bendit ανέφερε ότι «το μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δημόσιων πιστωτών της, του ΔΝΤ και της ΕΕ, πρέπει να προσαρμοστεί χωρίς να επηρεαστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ίδιος, οι Πράσινοι προτείνουν και άλλα μέτρα, όπως μια «νέα πράσινη συμφωνία» για επενδύσεις στην Ελλάδα, ολοκληρωτικό πάγωμα των στρατιωτικών επενδύσεων και ανάληψη από την ΕΕ της ευθύνης των ατόμων που ζητούν άσυλο από την Ελλάδα.

«Η ΕΕ θα πρέπει να φροντίσει για τη μείωση του κοινωνικού σοκ από τα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη χρονιά, διότι η μείωση κατά το ήμισυ των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» είπε μεταξύ άλλων.

Η αναβολή για δύο χρόνια των στόχων μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, από το 2014 στο 2016, θα στοιχίσει 20 με 30 δισεκατομμύρια ευρώ, πόσο που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) κατά τον αριστερό πολιτικό.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: