Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Διαψεύδει κατηγορηματικά το ΥΠΟΙΚ ότι ζητήθηκαν σχέδια για πιθανό Grexit

«Δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Κατηγορηματικά διαψεύδει με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν, πως στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Euro Working Group, ζητήθηκε απο τα κράτη-μέλη να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ.

«Τέτοιου είδους δημοσιεύματα όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά κάνουν κακό στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της» τονίζει το ΥΠΟΙΚ.

Το Euro Working Group (EWG) αποτελείται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους οι οποίοι προετοιμάζουν τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και αποτελούν επίσης το συμβούλιο του προσωρινού μηχανισμού στήριξης EFSF.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ στο Reuters, «τo Euro Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της Ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ».

«Τίποτα δεν έχει προετοιμαστεί μέχρι στιγμής σε επίπεδο Ευρωζώνης από το φόβο μήπως διαρρεύσει», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης που γνωρίζει τι συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Πέρα από τη σχετική επιβεβαίωση των δύο αξιωματούχων, το Reuters υποστηρίζει πως είδε σημειώσεις από αξιωματούχους ενός κράτους-μέλους στο οποίο περιγράφονται κάποια από τα μέτρα που θα έπρεπε να εξεταστούν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: