Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Προφυλακίστηκε ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, ελεύθερη η κόρη του

Για «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος


  (Φωτογραφία:  Icon Photopress )
Αθήνα
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη μετά την απολογία του για την υπόθεση της νομιμοποίησης πολλών εκατομμυρίων ευρώ από παράνομες δραστηριότητες.

Αντίθετα, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε αδελφή του και κόρη του Μάκη Ψωμιάδη.

Στην νεαρή επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρέωσης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των δύο παιδιών, οι εντολείς τους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην ανακρίτρια της υπόθεσης, όταν πληροφορήθηκαν ότι έχουν εκδοθεί σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μέσω φοροδιαφυγής, μετά από έρευνα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου.

Στην Ευελπίδων βρέθηκε προς συμπαράσταση των παιδιών της και η σύζυγος του Μάκη Ψωμιάδη, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά κυρίως υπεξαίρεση των ταμείων της ΑΕΚ, αναφέρεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή της οικογένειας Ψωμιάδη, που φέρεται να φθάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία καθώς αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ σχετικά με το εύρος της φοροδιαφυγής.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό να «ξεπλένουν» χρηματικά ποσά, προερχόμενα τόσο από υπεξαίρεση στην ΑΕΚ, όσο και από αποφυγή πληρωμής φόρων από επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Κατά το εισαγγελικό πόρισμα, η νομιμοποίηση παράνομων χρηματικών ποσών γινόταν μέσω μεσιτικού γραφείου, αλλά και μέσω ιπποδρομιακών αλόγων.

Στη δικογραφία για την υπεξαίρεση είναι κατηγορούμενοι και οι δύο εξάδελφοι τού άλλοτε μεγαλοστελέχους της ομάδας, οι οποίοι συνελήφθησαν, τώρα, με το ένταλμα της 6ης ανακρίτριας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: