Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κατάργηση όλων των επιτροπών και γραμματειών υπουργείων, πλήν ΣΔΟΕ...



Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται ότι με εντολή του κ. Σαμαρά προς τους υπουργούς, καταργούνται όλες οι ...αμειβόμενες επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι ειδικές γραμματείες.

Η ανασυγκρότηση των όποιων γραμματειών και επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση, αναφέρεται στην ανακοίνωση με τη διευκρίνιση πως η απόφαση αυτή δεν ισχύει για ειδικές γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωθυπουργικού σχεδίου να δείξει στην τρόικα ότι θα προχωρήσει αποφασιστικά στην περικοπή δαπανών στο δημόσιο τομέα.

Προ ημερών υπήρξε και ειδική οδηγία του πρωθυπουργού, ότι πλέον θα απαιτείται η άδειά του για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό οι υπουργοί και υφυπουργοί. Ο βασικός λόγος που εκδόθηκε η συγκεκριμένη οδηγία ήταν για να γίνει οικονομία, αλλά και να μην προκαλείται, καθ' οιονδήποτε τρόπο το δημόσιο αίσθημα.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: