Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Από Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις, την Πέμπτη το ραντεβού Σαμαρά - τρόικας

Την Κυριακή η ψήφος εμπιστοσύνης

Ο πρωθυπουργός συναντάται με την τρόικα την Πέμπτη
Ο πρωθυπουργός συναντάται με την τρόικα την Πέμπτη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Παράλληλα, την Τετάρτη θα γίνει στην Κηφισιά νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα αναγνώσει ο ίδιος τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά η ομιλία του θα είναι σύντομη, καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά την σοβαρή εγχείριση στο δεξί μάτι.
Ο πρωθυπουργός σταδιακά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, προεδρεύει συσκέψεων στην οικία του στην Κηφισιά, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα έχει και την πρώτη του, μικρής διάρκειας, συνάντηση με την τρόικα ως πρωθυπουργός (13:00).

Επίσης, με βάσει τον προγραμματισμό, η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα γίνει το πρωί της Πέμπτης 5 Ιουλίου (10 πμ). Αμέσως μετά (11 πμ) ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με την τρόικα.

Μαζί με τον κ. Στουρνάρα θα ορκισθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θα οριστεί υφυπουργός Επικρατείας, και ο βουλευτής Καρδίτσας Κ. Τσιάρας ως υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού.
Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα οι αρμοδιότητες μεταξύ υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, καθώς η εντολή του πρωθυπουργού είναι να μην χαθεί χρόνος και να τρέξουν με ταχείς ρυθμούς, ώστε να υπάρξουν και άμεσα αποτελέσματα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: