Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μήνυσαν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Μπαμπινιώτη

ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΒΟΥΛΗ


Μήνυσαν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Μπαμπινιώτη
Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή τέσσερις δικογραφίες που σχηματίστηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ύστερα από την υποβολή μηνύσεων κατά πρώην κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών. 

H πρώτη δικογραφία αφορά μήνυση που είχε καταθέσει κατά του πρώην υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (OIΕΛΕ). Η Ομοσπονδία μήνυσε τον πρώην υπουργό για τη μείωση των αποδοχών των μελών της και την εξομοίωσή τους με το μισθολόγιο των δημοσίου υπαλλήλων. Οι μειώσεις, ωστόσο, αυτές έγιναν ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση σε βάρος τέως υπουργού ΟικονομικώνΓ. Παπακωνσταντίνου. Η μήνυση κατατέθηκε επειδή αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο στοιχείων γιατρών που φέρονταν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις. 

Η τρίτη δικογραφία που διαβιβάζεται στη Βουλή αφορά σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Η αναφορά, που είναι κατά παντός υπευθύνου, κατατέθηκε από το Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών και επικεντρώνεται στην κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις περικοπές.

Η τέταρτη δικογραφία αφορά σε μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑΔ. Παπαδημούλη. Το αδίκημα για το οποίο εγκαλείται ο βουλευτής είναι αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Οι δικογραφίες είχαν παραμείνει σε εκκρεμότητα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου λόγω της διάλυσης της Βουλής και των εκλογών.

Στα σχετικά διαβιβαστικά έγγραφα που συνοδεύουν τις δικογραφίες δεν διατυπώνεται καμία κρίση αλλά ζητείται από τη Βουλή να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα καθήκοντά της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: