Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μετακομίζουν τα δικαστήρια



Μετεστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στις καπναποθήκες του ''Κεράνη'', αναζητά ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, έπειτα από την επίσκεψή του στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της περιοχής.
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, στάθηκε στα τεράστια ποσά που καταβάλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για μισθώματα, προκειμένου να μπορούν να στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει ανεκμετάλλευτο το κτίριο των παλαιών καπνοθηκών της καπνοβιομηχανίας ''Κεράνη'', στο οποίο μπορεί να στεγαστούν οι δικαστικές υπηρεσίες του πρώτου λιμανιού της χώρας και έτσι να υπάρξει τεράστιο οικονομικό όφελος για τον κρατικό κορβανά.
Η οικονομική επιβάρυνση που δέχεται ο κρατικός προϋπολογισμός για να στεγαστούν οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά είναι αρκετά μεγάλη. Για τα οκτώ ενοικιαζόμενα κτίρια επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με το ποσό των 94.423,39 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 1.133.080,68 ευρώ ετησίως.
Στο ''πλευρό'' της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος θεωρεί ότι η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο παλαιό κτίριο των καπναποθηκών ''Κεράνη'' είναι η μόνη λύση του στεγαστικού προβλήματος των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πειραιά, Στέλιος Μανουσάκης, σε επιστολή του προς τον Αντ. Ρουπακιώτη, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: ''Σήμερα καμία υπηρεσία του Δημοσίου δεν στεγάζεται σ' αυτό, ενώ η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών όλων των Δικαστηρίων του Πειραιά θα επέφερε κέρδος στον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος επιβαρύνεται με το σημαντικό ποσό των 94.423,39 ευρώ μηνιαίως για ενοίκια''.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: