Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

«Σπάταλη η Βίκυ, σεμνή η Αρετή»

Ξεσκονίζουν υποθηκοφυλακεία και λογαριασμούς



 
 



Την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητεί μέσα από τον Κορυδαλλό να αφεθεί ελεύθερη η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη αναλαμβάνοντας, μάλιστα, την ευθύνη για την υπόθεση «μαύρου» πολιτικού χρήματος που ερευνά η δικαιοσύνη, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής …ξεσκονίζει υποθηκοφυλακεία και τραπεζικούς λογαριασμούς αναζητώντας, άγνωστα, περιουσιακά στοιχεία στο όνομα του πρώην υπουργού, τα οποία δικαστικές πηγές φέρονται πεπεισμένες ότι υπάρχουν! Παράλληλα, μια άλλη εξέλιξη που έρχεται από τη Δικαιοσύνη επιβεβαιώνει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο υπόδικος πρώην υπουργός το οποίο μάλιστα και ο ίδιος είχε καταγράψει στις προσωπικές του σημειώσεις που κρατούσε.
Πιο συγκεκριμένα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του άναψε το «πράσινο φως» για να αποδεσμευτούν χρήματα από δυο τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού, στους οποίους κατατίθενται οι συντάξεις που λαμβάνει. Οι λόγοι που οδήγησαν τα μέλη του συμβουλίου στη απόφασή τους αυτή ήταν «ανθρωπιστικοί» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Ωστόσο, ο κ. Μαλλής συνεχίζει να ερευνά το θέμα της περιουσίας του πρώην υπουργού, εστιάζοντας το διάστημα αυτό σε περιουσιακά στοιχεία του Α. Τσοχατζόπουλου, περάν αυτών που έχει εντοπίσει η έως τώρα δικαστική έρευνα. Κατά πληροφορίες ο ανακριτής, …αναζητά σε τράπεζες και υποθηκοφυλακεία αποδείξεις για την ύπαρξή και άλλης άγνωστης περιουσίας, ενώ ήδη έχει αποστείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό και αναμένει τις σχετικές απαντήσεις.
«Σπάταλη η Βίκυ, σεμνή η Αρετή»
Παράλληλα, ο κ. Μαλλής συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις μαρτύρων αλλά και απολογίες κατηγορουμένων  στο πλαίσιο της έρευνας του. Ανάμεσα στα πρόσωπα που πέρασαν τις προάλλες το «κατώφλι» του γραφείου του, ήταν και ο Κύπριος δικηγόρος  Σπύρος Χατζηνικολάου, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο ίδιος είχε εμφανιστεί ως εκπρόσωπος της «Torcaso» κατά τις αγοραπωλησίες του νεοκλασικού τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το σπίτι στο οποίο διέμενε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου πριν προφυλακιστεί, αλλά και κατά τις αγοραπωλησίες των ακινήτων επί της Λεωφόρου Κηφισίας.
Στην απολογία του ενώπιον του κ. Μαλλή, ο Σ. Χατζηνικολάου ανέφερε πως ως ιδιοκτήτη της «Torcaso» γνώριζε τον Νικόλα Ζήγρα εξάδελφο του πρώην υπουργού ο οποίος επίσης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν υπέπεσε τίποτα το επιλήψιμο στην αντίληψή του για τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση του ανακριτή για τα 6.700.000 δολάρια που εμβάστηκαν από την «Morgan Stanley» στην «Torcaso» και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, ο κατηγορούμενος δικηγόρος απάντησε πως ο Ν. Ζήγρας του είπε ότι πρόκειται για δικά του κεφάλαια. Πάντως, μετά την απολογία του ο Κύπριος δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.
Ακόμη, στον ανακριτή κλήθηκε και κατέθεσε ως μαρτυράς  και πρώην αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στην κατάθεσή του μίλησε για την Βίκυ Σταμάτη, την οποία χαρακτήρισε σπάταλη και αλαζονική. Ακόμη, αναφέρθηκε στην κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, που επίσης βρίσκεται στον Κορυδαλλό, την οποία χαρακτηρίζει σεμνή και ευαίσθητη αλλά και  θύμα του πατέρα της.
«Γνωρίζω την Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία μου είχε δώσει την εντύπωση μιας σεμνής γυναίκας χωρίς υπερβολές που είχε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ατόμων με αναπηρίες...Εγώ νομίζω ότι από τότε που ο Α Τσοχατζόπουλος, γνώρισε τη νέα του σύζυγο κόπηκαν οι σχέσεις με τα παιδιά του….Είναι αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη, ένας χαρακτήρας εκ διαμέτρου αντίθετος από αυτόν της Αρετής. Πιστεύω ότι η Αρετή είναι θύμα του πατέρας της με την έννοια ότι μπλέχτηκε εξαιτίας του στην υπόθεση, χωρίς να το γνωρίζει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. 
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: