Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Δεν χρειάζονται αλλαγές στον ESM για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λέει η Κομισιόν

Το ΔΣ επιλέγει τη λίστα


Θετικό είναο το γεγονός πως δεν χρειάζονται αλλαγές στη συνθήκη που διέπει τη λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού ευρωστήριξης
Θετικό είναο το γεγονός πως δεν χρειάζονται αλλαγές στη συνθήκη που διέπει τη λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού ευρωστήριξης   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Δεν θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές στην συνθήκη που διέπει τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ, τον ESM, προκειμένου να είναι δυνατή η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε η Κομισιόν τη Δευτέρα.

Συμφώνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, τα Άρθρα 14-18 της συνθήκης ορίζουν τα εργαλεία που έχει στην διάθεσή του ο ESM για να διατηρεί την οικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

«Το Άρθρο 19 ορίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να επιλέξει να αλλάξει αυτή τη λίστα», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σίμον Ο'Κόνορ.

«Εκτιμούμε ότι εκεί βρισκόμαστε σχετικά με αυτό το θέμα, ότι δεν θα χρειαζόταν κάποια αλλαγή η συνθήκη», σημείωσε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνήσαν στη Σύνοδο Κορυφής, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ότι ο ESM θα μπορεί να ανακεφαλαιοποιεί προβληματικές τράπεζες της Ευρωζώνης όταν δοθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η άμεση εποπτεία του τραπεζικού τομέα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: