Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Η λιτότητα μας οδηγεί εκτός ευρώ οικειοθελώς

«Η κυβέρνηση παραιτήθηκε από την Ευρώπη πριν καλά-καλά αναλάβει»



 



«Όσο περισσότερο θα διαρκεί το Μνημόνιο τόσο πιο γρήγορα θα εξαντλούνται οι κοινωνικές και οικονομικές αντοχές της χώρας», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατα την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Οπως είπε, «πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, αυτό το μη βιώσιμο σχέδιο του μνημονίου».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας είναι που θα οδηγήσει στο τέλος στην εξώθηση, στην οικειοθελή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, τη μόνη θεσμική έξοδο από την Ευρωζώνη, εξέλιξη που χαρακτήρισε «απευκταία για όλους».

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, χρεώνοντάς της πως κατάφερε να εξαιρέσει τη χώρα από τις «καταρχήν θετικές» αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ για τις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου και συμπλήρωσε ότι με αυτόν τον τρόπο έστειλε «ευδιάκριτο μήνυμα ότι παραιτήθηκε από την Ευρώπη πριν καλά-καλά αναλάβει».

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι καμία συζήτηση για κανένα θέμα δεν μπορεί να ξεκινήσει με την τρόικα, πριν διασφαλιστεί ρητά για τη χώρα το κεκτημένο της 29ης Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: