Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Με τις παλιές συνταγές στα φαρμακεία οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, ζητεί ο ΙΣΑ

Με προθεσμία την 5η Ιουλίου


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Να μπορούν να παίρνουν τα φάρμακά τους με τις παλιές συνταγές, που έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου, χωρίς να χρειάζεται να εκδοθούν νέες, ζητεί από τους φαρμακοποιούς ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Επικαλούμενος εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ της 15ης Ιουνίου, ο ΙΣΑ καλεί τους φαρμακοποιούς να εκτελούν τιςσυνταγέςγια πέντε ημέρες από τη λήξη των κινητοποιήσεών τους, δηλαδή ώς τις 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο ΕΟΠΥΥ, «όσες συνταγές έχουν εκδοθεί για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουνίου 2012, θα μπορούν να εκτελεστούν στα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσής τους. Η απόφαση αυτή ισχύει για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή πίστωσης στα ιδιωτικά φαρμακεία και για πέντε εργάσιμες ημέρες μετά τη λήξη αυτής».

Με επιστολή προς το πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ, Αμπατζόγλου, τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κ.Λουράντο και τον υπουργό Υγείας, Ανδ.Λυκουρέντζο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους φαρμακοποιούς να ενημερώσουν τα μέλη τους, «προκειμένου να ξεπεράσουμε συλλογικά την αδυναμία ορθής λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και να αποφευχθεί η εκ νέου ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και των γιατρών, οι οποίοι καλούνται να συνταγογραφήσουν, να επανεκδώσουν την ίδια συνταγή, διαδικασία η οποία είναι απίστευτα χρονοβόρα».

Ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει, επίσης, ότι θα πράξει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου τα οριζόμενα στην προαναφερθείσα εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ να συμπεριληφθούν άμεσα σε σχετική Υπουργική Απόφαση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: