Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τρεις «πρωινοί καφέδες» καθορίζουν την επικοινωνιακή στρατηγική

ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Τρεις «πρωινοί καφέδες» καθορίζουν την επικοινωνιακή στρατηγική
Με τρεις κατά σειρά και σε καθημερινή βάση «πρωινούς καφέδες» θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ελέγξει το επικοινωνιακό κλίμα και να διαχειριστεί τη δύσκολη κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί από το «καλημέρα» κιόλας. Ήταν άλλωστε από τις κεντρικές αναφορές που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, αμέσως μετά την ορκομωσία της κυβέρνησής του.

Το τελικό σχήμα μορφοποιήθηκε χθες, έπειτα από σύσκεψη στην κατοικία του Πρωθυπουργού υπό την προεδρία του και με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη, του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου, του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Μπούρα και του Διευθυντή Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη.

Η κυβέρνηση επαναφέρει το μοντέλο που λειτούργησε από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησης Καραμανλή το 2004, εν όψει τότε της τελικής ευθείας στην οποία βρισκόταν η χώρα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με μία καθημερινή πρωινή σύσκεψη με εκπροσώπου από όλα τα υπουργεία.

Στόχος είναι η διάδραση ανάμεσα σε Μαξίμου και υπουργεία, ώστε να προλαμβάνονται καταστάσεις ή να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία δεδομένου του τι αναμένεται να προκύψει μέσα στην ημέρα και να προσδιοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί. Το όργανο αυτό θα συνεδριάζει καθημερινά στις 7.30 το πρωί.

Μία ώρα μετά, στις 8.30, θα συνεδριάζει το κεντρικό επικοινωνιακό όργανο του Μαξίμου, με τη συμμετοχή όσων αποτελούν τη βασική επικοινωνιακή ομάδα. Δηλαδή, τους κ. Σταμάτη, Κεδίκογλου, Μπούρα και Μουρούτη, πιθανώς και με τη συμμετοχή 2-3 ακόμη προσώπων, προερχόμενων κυρίως από το χώρο της επικοινωνιακής στρατηγικής.

Οι κ. Σταμάτης και Κεδίκογλου, με τις τελικές αποφάσεις της ημέρας υπό μάλης, θα έχουν σύσκεψη αμέσως μετά με τον πρωθυπουργό τον οποίον θα ενημερώνουν για την τελική στρατηγική που θα ακολουθηθεί. Δεδομένης της πολιτικής ρευστότητας του κλίματος εν γένει βέβαια, θεωρείται βέβαιο ότι ανάλογες συσκέψεις θα υπάρχουν και τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.


Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: