Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μας περιμένει αρκετή δουλειά υπό δύσκολες συνθήκες, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ομιλία στην Οργανωτική Γραμματεία


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Fosphotos )


Αθήνα
«Μας περιμένει αρκετή δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες» τόνισε, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας, σημειώνοντας ότι το Κίνημα στήριξε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις διεθνείς επαφές του και πως το αρνητικό στερεότυπο ότι η Ελλάδα δεν πετυχαίνει τους στόχους της πρέπει να αλλάξει.

Επ' αυτού, οι ίδιες πηγές παρέπεμπαν σε σημείωμα που ο κ. Βενιζέλος είχε παραδώσει στον πρωθυπουργό πριν από τις επαφές του και στο οποίο αναφέρεται ο δρόμος που έχει διανύσει η χώρα και τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει.

Στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας, ανακοινώθηκε ότι ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Μπεγλίτης θα εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στο συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα συνέλθει στο Κέηπ Τάουν και στο οποίο υποψήφιος πρόεδρος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στην εκεί παρουσία τους, οι κκ. Μανιάτης και Μπεγλίτης θα παρουσιάσουν έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, στην οποία περιγράφονται τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Ελλάδα και οι προσπάθειες που έχει καταβάλει από το 2010.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για την ίδια έκθεση μίλησε στον κ. Βενιζέλο ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Βόλφγκανγκ Ντολντ στη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα, στις 22 Αυγούστου.

Ο κ. Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση, δεν αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές εξελίξεις, με συνεργάτες του να επισημαίνουν αφενός ότι θα τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στη χώρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος που θα γίνει αύριο, Τρίτη και πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένει τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, στην οποία θα συζητηθεί η εθνική στρατηγική και το πλαίσιο που θα κινηθεί η χώρα.

Η συζήτηση στην Οργανωτική Γραμματεία περιστράφηκε γύρω από τα οργανωτικά ζητήματα για την ανασύσταση του Κινήματος, ενόψει και της εκδήλωσης για την επέτειο από τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και την παρουσία του κ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να ενεργοποιηθούν οι Νομαρχιακές Επιτροπές Ανασύστασης, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία του Κινήματος παντού και, παράλληλα, υπογράμμιζαν πως δίνεται μεγάλο βάρος στην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, ανέφεραν, ότι στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος θα κάνει αναφορά στη Διακήρυξη του '74 και στο πώς αυτή μπορεί να απαντήσει στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας, ενώ υπογράμμιζαν ότι θα προσκληθούν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδρυτικά, ιστορικά και νέα. Επιπλέον, στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε και ο προγραμματισμός για τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη στις πρωτεύουσες των περιφερειών, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, και την παρουσία του κ. Βενιζέλου στη ΔΕΘ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ακολούθησε σύσκεψη των υπεύθυνων Περιφερειακής Ανασύστασης, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος τους χαρακτήρισε «αιχμή του δόρατος» της μεγάλης προσπάθειας για την ανασύσταση και τους κάλεσε να πάρουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την 3η Σεπτέμβρη, αναμένεται να υπάρξει κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: