Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες ζήτησαν οι ένστολοι

Συνάντηση με Τσίπρα, Καμμένο


Από την συνάντηση του κ. Τσίπρα με την αντιπροσωπεία των ενστόλων
Από την συνάντηση του κ. Τσίπρα με την αντιπροσωπεία των ενστόλων   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Κεμμένο είχαν την Πέμπτη τα προεδρεία των ομοσπονδιών των σωμάτων ασφαλείας. Οι ένστολοι ζήτησαν στην στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις περικοπές στους μισθούς τους. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν μπορεί να αμείβεται με 540 ευρώ ένας αστυνομικός που βρίσκεται με κίνδυνο της ζωής του στο δρόμο. Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.  Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων στις 5:30 το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο.
Οι ένστολοι ζήτησαν στην στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις περικοπές στους μισθούς των ειδικών μισθολογίων. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν μπορεί να αμείβεται με 540 ευρώ ένας αστυνομικός που βρίσκεται με κίνδυνο της ζωής του στο δρόμο, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και ότι πρέπει να ενταχθούν μέσα σε ένα ευρύτερο μέτωπο.
Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι με εντολή της τρόικας εφαρμόζει μέτρα με στόχο «την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και τη μετατροπή της χώρας μας σε μπανανία».
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «η κυβέρνηση συμπεριφέρεται, και ο κ. Στουρνάρας ιδιαίτερα, ως ένας απλός λογιστής που δεν κατανοεί την κοινωνική βαρύτητα των επιλογών του».

Αναφερόμενος στην έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσουν πιο νηφάλιες σκέψεις και να μην υπάρξει καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και των λαϊκών αντιδράσεων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρ.Φωτόπουλος τόνισε: «Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, για να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Θα αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας ενάντια σε αυτόν τον όλεθρο. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Θα πρέπει να υπάρξει όμως αντίσταση».

Συνάντηση με Π.Καμμένο
Η αντιπροσωπεία των ενστόλων ενημέρωσαν τον κ. Καμμένο για τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, καθώς και τη δεινή θέση που έχουν περιέλθει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας εξαιτίας των περικοπών που υφίστανται από το 2009 έως σήμερα.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι οι συγκυβερνώντες «ενέπαιξαν τους ένστολους προεκλογικά και συνεχίζουν να τους απαξιώνουν», ενώ προανήγγειλε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία «για το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου που καταστρέφουν τη χώρα».
Επίσης, είπε ότι θακλείσουν τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή την ώρα της συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας των σωμάτων ασφαλείας.
Στις 5:30 στο Καλλιμάρμαρο
Οι ένστολοι προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5:30 το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο. Το πρωί είχαν αποκλείσει για τέσσερις ώρες την κεντρική πύλη της σχολής των ΜΑΤ στου Γουδή εμποδίζοντας την έξοδο στις αστυνομικές «κλούβες» που μετέφεραν στην Θεσσαλονίκη άνδρες των ΜΑΤ.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον Χανς Φούχτελ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: