Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλευρό των αστυνομικών ο ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας: Άδικες οι περικοπές στους μισθούς των ενστόλων

 


Την υποστήριξή του στον αγώνα που δίνουν τα Σώματα Ασφαλείας για τη διασφάλιση των μισθολογικών του αποδοχών, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στα Σώματα διαφορετικά από τους υπόλοιπους Έλληνες.

Η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Γι αυτό υπάρχουν ειδικά μισθολόγια, για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων με κοινωνική υπεραξία, πρόσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών προσωπικά ότι συμπεριφέρεται σαν απλός λογιστής.

«Η κυβέρνηση  συμπεριφέρεται, και ο κ. Στουρνάρας ιδιαίτερα, ως ένας απλός λογιστής που  δεν κατανοεί την κοινωνική βαρύτητα των επιλογών του. Και φυσικά η εγχώρια τρόικα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους. Η κοινωνική οργή, όμως, θα είναι τόσο δυνατή που κανείς δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτεί από αυτήν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.  

Εκτίμηση τέλος του κ. Τσίπρα ήταν ότι οι κινητοποιήσεις των ενστόλων μπορεί να αποτελέσουν «το κρίσιμο εφαλτήριο για την αφύπνιση του λαϊκού κινήματος και να αποτελέσουν την αρχή του τέλους του πέπλου της σιωπής που έχει επικαθίσει πάνω στα πολιτικά πράγματα», την αρχή του τέλους «μιας πολιτικής απαξίωσης της κοινωνίας» και «μιας κυβέρνησης που -όπως υπογράμμισε- θέλει να μας οδηγήσει στον κοινωνικό όλεθρο».

Επικρότησε μάλιστα τη διαμαρτυρία που οργανώνουν για σήμερα το απόγευμα στις 5:00 στο Καλλιμάρμαρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: