Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ποια "ρήτρα" προτείνει η ΔΗΜΑΡ

Πρόταση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,κατέθεσε η Δημοκρατική Αριστερά, ώστε να υπάρξει μία πρόβλεψη ρήτρας ισοδύναμων μέτρων στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Real FM, η πρόταση αυτή προβλέπει ότι για ένα τμήμα από το συνολικό πακέτο μέτρων, θα υπάρχει δυνατότητα μη εφαρμογής, στον βαθμό που θα επιταγχύνεται η ισοδύναμη δημοσιονομική απόδοση, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
Δηλαδή, το ποσό το οποίο θα εξοικονομήσει το ελληνικό δημόσιο από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το 2013, η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει να κόβεται από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.
Η Δημοκρατική Αριστερά περιμένει να εξετάσει την πρότασή της, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσο και το επιτελείο της τρόικας, ενώ η πρόταση θα εξεταστεί και από το Οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ.
Σχετικά με την πρόταση για εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Real FM, η ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρεί ότι δεν προέχει αυτή η διαδικασία τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: