Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τι απαντά το Μαξίμου στον Βενιζέλο

Ενοχλημένοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου με τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Real Fm στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Real Fm, ανεπισήμως, το Μέγαρο Μαξίμου χρεώνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία "εσωκομματική ανασφάλεια".
Υποστηρίζουν καταρχάς ότι ήταν επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην τοποθετηθούν πρωτοκλασάτα στελέχη στην κυβέρνηση, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς του είχε πει να βάλει. "Τώρα διαμαρτύρεται", λένε, "παρότι ήταν δική του επιλογή".
Κατά δεύτερον συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τονίζουν ότι δεν αποτελεί θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο αντιπροέδρων ή εναλλαγής του προσώπου του πρωθυπουργού.
Τρίτον, θωερούν ότι κακώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως δεν έχει ενημέρωση, διότι σε όλες συσκέψεις συζητούν τη γενική στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.
"Όποτε θέλει μιλάει μαζί με τον πρωθυπουργό", λένε, ενώ τονίζουν ότι έχει και πορτοκαλί τηλέφωνο για να επικοινωνεί με τους υπουργούς.
Πάντως, σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου για συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων τις επόμενες ημέρες. Η συνάντηση όπως λένε θα γίνει μετά τις επαφές που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον Μάριο Ντράγκι και την τρόικα. 
"Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα σχέδιο μπροστά του το οποίο ακολουθεί με συνέπεια και παίρνει όλο το πολιτικό βάρος", τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού. "Δεν θέλει να τελεί υπό κηδεμονία", προσθέτουν αναφερόμενοι στα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: