Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ελάφρυνση εκείνων που σηκώνουν ως αχθοφόροι τα βάρη ζήτησε ο Κ.Παπούλιας


Ο πρωθυπουργός συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε για τις αποφάσεις του Eurogroup ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το πρωί της Πέμπτης. Προσερχόμενος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και ενωμένοι θα το καταφέρουμε». Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να γίνουν βήματα για την κοινωνική δικαιοσύνη και «να ελαφρυνθούν εκείνοι που τραβούν ως αχθοφόροι τα βάρη».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καλή απόφαση του Eurogroup» και τόνισε ότι «τώρα είναι στο χέρι μας να βγούμε από την κρίση και ενωμένοι θα το πετύχουμε». Σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η επίτευξη της ανάπτυξης με αναγκαίο σύμμαχο τη ρευστότητα.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι στόχος είναι να υπάρξει δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Απαντώντας, ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε πως υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως η ανεργία των νέων και ζήτησε να γίνουν βήματα για την κοινωνική δικαιοσύνη. Πρέπει «να ελαφρύνεται εκείνους που τραβούν ως αχθοφόροι τα βάρη» υπογράμμισε.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. Είναι ώρα για σκληρή δουλειά· να μπει η μηχανή μπροστά για ανάπτυξη, για να δικαιώσουμε τις θυσίες των πολιτών».

Αντιδράσεις κομμάτων

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν χρειάζεται ο κ. Σαμαράς να συνεχίσει τη 'σκληρή δουλειά' που μας έχει φέρει μέχρι εδώ.  Η προσήλωσή του στο μνημόνιο, η υποταγή του στους δανειστές και η απουσία της χώρας από τις συζητήσεις πάνω στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, αποτελούν το τρίπτυχο της στρατηγικής της ήττας και της υποτέλειας.
» Σε αυτή την πολιτική η μόνη ενότητα που αρμόζει είναι η ενότητα του λαού και της νεολαίας για την ανατροπή των μνημονίων και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας.»
Η Χρυσή Αυγή ανέφερε: «Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ανάγκασε τον ελληνικό λαό να ματώσει, χωρίς να περικόψει ούτε στο ελάχιστο τα δικά του προνόμια. Η επανεκκίνηση της οικονομίας μας δεν θα επέλθει με τα ευχολόγια του Σαμαρά, αλλά μέσω της στροφής στην πρωτογενή παραγωγή και την εκμετάλλευση των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών, για τις οποίες δεν λέει λέξη η συγκυβέρνηση.»

Το ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην πιστέψουν τα «παραμύθια της συγκυβέρνησης», τονίζοντας: «αρκετά πλήρωσε ο λαός για την καπιταλιστική κερδοφορία, την κρίση και το χρέος που δεν δημιούργησε αυτός, αρκετά πλήρωσε για την προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: